2009-04-08

Den 2-5:e april spenderades i Sandviken (Tjakttjávrre) strax norr om polcirkeln upp mot norska gränsen tillsammans med Challan och hennes fina föräldrar + hund. Trots att det snöade hela fredagen åkte vi ändå en tur till Jurun. Dagen efter packade vi skotrarna och for mot Sulitelmaglaciären med förhoppningar om solsken. Vi kom rätt snart ovan molnen och solen sken från en klarblå himmel. Stannade till för att äta lunch i Pieskehaure. När molnen kom var det dags att fara vidare mot Sulitelmaglaciären. Grottan var tyvärr igensnöad men den maffiga blå isväggen var mäktig att beskåda. Vid hemkomst några timmar senare sken solen fortfarande och vi grillade middag innan vi avnjöt en drink med Sulitelma-is till ett parti Canasta. Dagen efter var det mulet igen men vi hann med en kort tur upp på fjället. Väl uppe försvann all sikt men vi lyckades till sist ta oss hem för att grilla korv innan bilen styrde oss mot Älvsbyn igen. (Systemkamera + kompaktkamera)
2 comments:

  1. Underbara bilder! Vilket härligt liv du får prova på! tycker Eva

    ReplyDelete
  2. Men hej och hå vad härligt! Sådär ska en riktig vinter se ut. Idag är det regnigt och grått, Stockholm från sin bästa sida.
    Ja! Det är svinkul att fota med Holgan, dock dyrt som stryk att framkalla och få bilderna digitalt om man inte har en scanner.
    Kram kram

    ReplyDelete