2013-05-01

New York - Dag 8
Den sista hela dagen i New York inledde vi med att lyckas övertala en taxichaufför att ta oss långt bort i New Jersey så att Anna kunde få se var hennes farmor hade spenderat sina första levnadsår. När vi till sist hittade rätt kom vi fram till ett hus som varit igenbommat i många år. En ung man i huset bredvid kom fram med förhoppning om att vi var köpare som äntligen skulle renovera och öppna upp huset igen. Nej, tyvärr var det ju inte så men han tyckte det var spännande att vi kommit ända från Sverige för att gå ett varv runt huset och ta några foton. Däremot blev det en stor glädje för Annas fina farmor Ulla hemma i Stockholm när hon fick polaroiden av sitt barnbarn framför hennes barndomshem. Taxichauffören som hade väntat på oss tog oss sedan tillbaka till Manhattan där vi åt lunch på Mooncake innan vi gick till en frimärksaffär för att leta efter frimärken med briggar på åt Annas pappa (skulle ni äga några sådana som ni vill bli av med kan ni ju höra av er). När sötsuget kickade in åkte vi till Magnolia Bakery för att köpa två av deras underbart goda cheesecakes som vi åt utanför Rockefeller Centre där vi också strosade runt bland legobitar och NBC-prylar. Sedan var det dags för oss att gå till Grand Central Station, mest för att Anna skulle få säga "It's grand, it's central, it's Grand Central!" (själv föredrar jag "Grand Central Station, and step on it, darling!"). När vi kom ut därifrån hade det börjat spöregna så mycket att killen på Shake Shack bjöd oss på gratis pommes för att vi blivit så blöta i väntan på vår middag.
Dagen efter köpte vi det sista vi hade på vår inköpslista innan vi, ja för en sista gång, åt på Shake Shack för att sedan hoppa in i en shuttle som tog oss till JFK där hemresan väntade. Snart har ett år gått sedan vi åkte dit (tack älskade Anna!) och jag har sedan hemkomsten längtat efter att åka igen. Vi får se när det blir av, men tillbaka ska jag, till mitt älskade New York!  
Last day and a half in New York was spent travelling to New Jersey to see where Annas grandmother was born, eating at Mooncake, searching for stamps for Annas father, eating cheesecake from Magnolia Bakery, saying the classic quotes of Audrey Hepburn in "Breakfast at Tiffany's" and Marty the Zebra in "Madagascar" at Grand Central Station and eating more burgers at Shake Shack before returning home to Sweden. I wanna go back, NOW!

1 comment: