2013-05-01

New York - Dag 8
Den sista hela dagen i New York inledde vi med att lyckas övertala en taxichaufför att ta oss långt bort i New Jersey så att Anna kunde få se var hennes farmor hade spenderat sina första levnadsår. När vi till sist hittade rätt kom vi fram till ett hus som varit igenbommat i många år. En ung man i huset bredvid kom fram med förhoppning om att vi var köpare som äntligen skulle renovera och öppna upp huset igen. Nej, tyvärr var det ju inte så men han tyckte det var spännande att vi kommit ända från Sverige för att gå ett varv runt huset och ta några foton. Däremot blev det en stor glädje för Annas fina farmor Ulla hemma i Stockholm när hon fick polaroiden av sitt barnbarn framför hennes barndomshem. Taxichauffören som hade väntat på oss tog oss sedan tillbaka till Manhattan där vi åt lunch på Mooncake innan vi gick till en frimärksaffär för att leta efter frimärken med briggar på åt Annas pappa (skulle ni äga några sådana som ni vill bli av med kan ni ju höra av er). När sötsuget kickade in åkte vi till Magnolia Bakery för att köpa två av deras underbart goda cheesecakes som vi åt utanför Rockefeller Centre där vi också strosade runt bland legobitar och NBC-prylar. Sedan var det dags för oss att gå till Grand Central Station, mest för att Anna skulle få säga "It's grand, it's central, it's Grand Central!" (själv föredrar jag "Grand Central Station, and step on it, darling!"). När vi kom ut därifrån hade det börjat spöregna så mycket att killen på Shake Shack bjöd oss på gratis pommes för att vi blivit så blöta i väntan på vår middag.
Dagen efter köpte vi det sista vi hade på vår inköpslista innan vi, ja för en sista gång, åt på Shake Shack för att sedan hoppa in i en shuttle som tog oss till JFK där hemresan väntade. Snart har ett år gått sedan vi åkte dit (tack älskade Anna!) och jag har sedan hemkomsten längtat efter att åka igen. Vi får se när det blir av, men tillbaka ska jag, till mitt älskade New York!  
Last day and a half in New York was spent travelling to New Jersey to see where Annas grandmother was born, eating at Mooncake, searching for stamps for Annas father, eating cheesecake from Magnolia Bakery, saying the classic quotes of Audrey Hepburn in "Breakfast at Tiffany's" and Marty the Zebra in "Madagascar" at Grand Central Station and eating more burgers at Shake Shack before returning home to Sweden. I wanna go back, NOW!
New York - Dag 7
Sjunde dagen vandrade vi i den stekande hettan över den rosa Williamsburg Bridge för att komma till mysiga Williamsburg. Efter en god bagel tog sig Anna en liten flygtur över Manhattans skyline innan hon åter landade så att vi kunde gå till Brooklyn Flea Market där vi hittade lite smått och gott.
Vidare begav vi oss mot Whole Foods där vi plockade på oss av deras härliga buffé (bl a en helt fantastisk tabbouleh och hummus) som vi sedan sköljde ner med frozen margaritas i Central Park. När solen började gå ner över the Turtle Pond tog vi en taxi tillbaka till vårt hostel där vi gjorde oss i ordning för att åka till en skybar som fransmännen från kvällen innan berättat om. Där drack vi Prosecco samtidigt som vi blickade ut över New Jersey och förundrades över poolen inne vid baren som folk badade i.
Och hipp hipp hurra, detta blev visst mitt 200ade inlägg! (Inte det förra)  
On the seventh day we walked across the Williamsburg Bridge to get to Williamsburg and the Brooklyn Flea Market. Later on we sat down on the grass in Central Park with food from Whole Foods and frozen margaritas in plastic cups. As the sun set over the Turtle Pond we went back to the hostel in order to get ready for a night of Prosecco at a skybar down in Chelsea.

2013-03-27

New York - Dag 6
Sjätte dagen i en av mina absoluta favoritstäder beslutade vi oss för att lämna den. Eller njae egentligen inte, bara Manhattan. Målet var Coney Island och efter en lång tunnelbanefärd var vi äntligen framme. Att få känna sand mellan tårna, se hur parasollerna svajade i vinden och att få ta sig ett uppfriskande dopp var underbart. Efter att vi torkat vandrade vi upp till Nathan's på strandpromenaden där vi köpte varsin fiskburgare och jag kunde inte motstå att äntligen få prova på en äkta corn-dog. Tyvärr var besvikelsen ett faktum, de första två tuggorna var goda men sen blev det bara för mycket majsfritering. Oh well, nu slipper jag undra hur det smakar i alla fall. Efter detta tog vi oss en rundvandring på det fina gamla nöjesfältet som fortfarande gladde massor av barn. På hemvägen beslutade vi oss för att vandra över Brooklyn Bridge och sedan hela vägen ner till finansdistriktet innan vi slog oss ner för den absolut godaste middagen man kan tänka sig; Lobster rolls på Ed's Lobster Bar på Lafayette Street. Ett absolut måste om man befinner sig i New York (och gillar hummer). Avslutade kvällen med Frozen Margaritas på Sweet & Vicious tillsammans med två väldigt trevliga fransmän.
 
On the sixth day in New York we decided to go to Coney Island for a swim, fish burgers and corn-dogs at Nathan's. Afterwards we walked across the Brooklyn Bridge and had the best dinner ever at Ed's Lobster Bar. Finished of with drinks at Sweet & Vicious.

2013-03-26

New York - Dag 5
Den femte dagen i New York spenderades på förmiddagen kring Union Square och dess affärer. På eftermiddagen tog vi oss till Museum of Natural History precis lagom till sista timmen då det var gratis inträde. Det var med blandade känslor vi vandrade mellan de otaliga montrarna med monterade djur. Mest fascinerande var den enorma valmodellen som uppenbarade sig framför våra ögon. Till middag bestämde vi oss för att prova på den indiska restaurangen Panna II i East Village där vi åt fantastiskt god mat, blev bländade av de tusentals kulörta lyktorna som hängde överallt och blev nästintill utslängda efter 40 minuter för att de behövde få in mer folk. Har nog aldrig ätit en trerättersmiddag så snabbt tidigare. Trots det, kommer jag absolut äta där igen, för så god var maten. För att lugna vårt upptrappade middagstempo beslutade vi oss för att ta en närliggande barrunda som avslutades med majskolv från Café Habana.  
Fifth day in New York included even more shopping, Museum of Natural History, Indian cuisine at Panna II and drinks down in East Village before ending the night with Mexican-styled corn from Café Habana.

2013-03-24

New York - Dag 4
Denna dag hade vi siktet inställt på Soho och framför allt Kate Spades butik på Broome St. Efter att ha strosat runt ett bra tag köpte vi varsin Jamba Juice och slängde oss in i en taxi som tog oss norröver, mer exakt till Times Square som skulle komma att bli Annas första gång där. Efter lite o-ande och a-nde gick vi längs 5th Ave (med ett foto-stopp utanför Tiffany & Co, "Breakfast at Tiffany's"-älskare som man är) upp mot Central Park där vi till sist trötta i benen slog oss ner på en parkbänk med varsin pretzel och kall avocado-soppa från Organic Avenue. Efter en långdragen tävling i fågelkunskaper (trodde inte någon av oss skulle kunna knappt några fåglar alls, men se det kunde vi) släpade vi oss ut från parken för att återvända till Times Square, fast nu by night. Vi trodde sedan att vi enkelt skulle kunna hoppa in i en taxi till Madison Sq Park för en sen Shake Shack-burgare, men oj så fel vi hade. Fick inte tag på en enda bil utan fick gå hem med ett välbehövligt stopp för en pizza-slice istället. Lång dag, trött dag, men väldigt rolig dag.  
Fourth day in New York; Soho, Times Square, preztels and avocado-soup in Central Park, back to Times Square and then walk, walk, walk back home.

2013-03-23

New York - Dag 3
Tredje dagen i New York slog shoppingsuget till rejält så efter frukost vandrade vi i den stekande hettan upp mot Union Square Park. Efter några vändor började det mullra ovanför oss och strax därefter öppnade sig himlen. Vi hamnade mitt i ett fantastiskt imponerande regnoväder med åska och blixtar som höll i sig längre än något oväder jag tidigare beskådat. Dyngsura lyckades vi slänga oss in i en taxi som tog oss tillbaka till vårt boende. Då regnet torkat upp styrde vi stegen mot Goat Town där vi åt en väldigt god och efterlängtad middag. Kvällen avslutades på Yaffa Café i East Village där vi skålade i Prosecco.
Third day in New York; shopping, thunderstorms, hamburgerdinner at Goat Town and Prosecco at Yaffa Café, both in East Village.