2015-12-23

I slutet av varje år så tycker jag att det är väldigt kul med listor av alla dess slag; årsbästalistor, utvärderingar, minnen och allt vad det kan vara. I år har det varit ett otroligt bra musikår så jag tänkte dela med mig av det jag tycker har varit bäst. Har tagit lite hjälp av Spotifys tjänst där man kan se sitt musikår. Men, de måste ju ha sammanställt det för ganska så länge sedan, för en hel del av det jag lyssnat på senaste tiden syns inte alls... men det kanske kommer på nästa års lista då?
Mest synd bara att antalet minuter av musiklyssnande är fel...
Min årsbästalista över 2015 års bästa låtar finner ni i alla fall här: Det bästa som kom år 2015
Och mina 15 mest spelade artister och de fem, av mig, flitigast spelade låtarna med dem enligt Last.fm är: 2015 års Artister topp 15

Som sagt, det har varit ett otroligt bra musikår; Amason har spelats flitigt, likaså Tussilago, Adna, Hey Elbow, Seinabo Sey, Joel Alme, Vita Bergen, Jonathan Johansson och Jonas Bergsten. Även Slowgold, Florence + the Machine, Beach House, Mew, Susanne Sundfør, Silvana Imam och Maja Francis har förgyllt mitt musikår. Inför 2016 hoppas jag på nytt släpp från Håkan Hellström och Kent, jag hoppas få höra mer från Brödet och Astropol och fullängdare från Silvana Imam, Hanna Järver, Maja Francis och Sabina Ddumba för att nämna några.

Ett fantastiskt musikår går ofta hand i hand med ett bra konsertår och det har det definitivt varit 2015. P3 Guldgalan inledde med framträdanden av bl a José González, Silvana Imam, Joy och Thomas Stenström. Därefter följde Kitok på Strand med systrarna Märak som förband, Amason dök upp för en spelning på Södra Teatern i slutet av januari, Lania och jag fick för oss att gå på Solala och sedan såg vi Beatrice Eli med Min Stora Sorg som förband på Medis. När Zottie och jag åkte till Berlin passade vi på att se Kings of Convenience som framförde hela "Quiet is the new loud" från början till slut. Tillbaka i stan åkte vi till Grönan för att se Veronica Maggio och i juni åkte vi till Bråvalla. Där var det Kent, Mew, Silvana, Seinabo, Joy och Familjen som lockade mest. Hemkomna från New York vandrade vi ner till Bar Brooklyn för att se Kristian Anttila och i början av augusti var det dags för Sthlm Music and Arts där vi främst ville se Hello Saferide, Jonathan Johansson, José González och Timbuktu. Efter första dagen tillbaka på jobbet efter sommaren sprang jag ner till Debaser Slussen för att se Tussilago. Någon vecka passerade och sen satt Z och jag på tåget ner till GBG och WOW. Future Islands, Florence + the Machine, Patti Smith, Zhala, Amason, Jonathan Johansson, Lorentz och First Aid Kit var några av de bästa spelningarna. Efter en vecka hemma var det dags för Tussilago och Dungen på Trädgården och som vanligt var det sen Popaganda som fick avsluta sommaren med bl a Amason och Seinabo Sey. Med hösten kom klubbspelningarna tillbaka och vi hann med bl a Makthaverskan, Hey Elbow, This is head, Jonas Bergsten, Jaakko Eino Kalevi, Moon City Boys, Mew, Vita Bergen och Beach House innan konsertåret 2015 avslutades med Amason, återigen på Södra Teatern. Jäklar vilket år! Och nu ser jag fram emot ytterligare två spelningar på Ullevi med Håkan i juni, kommer ju ihåg hur fint det var sist!

No comments:

Post a Comment