2016-01-11

Nytt år blev det och med det så kom också en hjärnskakning som ett paket på posten så summeringen för 2015 kommer först här och nu. Temat för 2015 var Mitt år, ett tema som stundtals känts helt rätt, men oftast tyvärr inte fått lika stor plats som jag hade hoppats på och förväntat mig.
Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut?
Jag började kickboxas och det hade jag aldrig provat förut. Gick till Berghain när Zottie och jag var i Berlin och dansade tills fötterna höll på att ramla av. Åkte högst upp på Rockefeller Centre när vi var i New York trots extrem höjdskräck. Passade också på att se Lejonkungen på Broadway, något av det bästa jag gjort!!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, min bästa vän Linn och hennes Magnus fick sin lille son Frank, min bästa bebis i hela världen! 

Dog någon som stod dig nära?
Nej.
Vilka länder besökte du?
Danmark (Köpenhamn), Tyskland (Berlin) och USA (New York). Sen så har jag varit några svängar upp till mamma i Vittangi, en tur till Gotland, några turer till Göteborg och ett antal svängar till Öregrund också. 


Är det något du saknar år 2015 som du vill ha år 2016?
Ork och mod! Jag har varit väldigt trött och känt mig ganska så feg under året som gått och vill bara stiga in i ett 2016 med ork och kraft att göra allt jag vill!
Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?
21:a februari när Frank föddes. Hur jag satt och väntade på att Linn skulle smsa vilken tid vi skulle ses när ett sms från Magnus istället kom och berättade att Linn åkt in till BB. 
Vad var din största framgång 2015?
Att jag tagit itu med saker jag skjutit upp i flera år. 
Största misstaget?
Kan inte komma på något stort misstag, men flera små har jag absolut begått...
Bästa köpet?
Resor, konsert- och festivalbiljetter, restaurangbesök.
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mina resor till Köpenhamn, Berlin & New York med Zottie, resan till Gotland med familjen, Håkanfesten vi hade i början av juni som i min mening var årets fest, fantastiska konserter så som Silvana Imam på Bråvalla, Seinabo Sey på Popaganda, Amason flera gånger om och Mew på Berns mfl.  Bråvallafestivalen, Sthlm Music & Arts och Way Out West och fina kvällar på Trädgården och Debaser Slussen. Att få träffa mamma gör mig alltid glad och i år har jag lyckats med det oftare än tidigare år.
Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2015?
Mew - Satellites inledde i princip året, Tussilago - Goldface, Florence + The Machine - What Kind of Man och Years and Years - King har snurrat många varv. Amason - Sky city och Adna - Run, Lucifer spelade jag väldigt mycket under våren, Tussilago - Holy Train spelades som mest under sommaren och hösten har präglats av Seinabo Sey, Jonathan Johansson och Jonas Bergsten. Håkan Boma Ye! tröttnar jag aldrig på och Håkan har åter igen varit den artist jag spelat mest.
Årets bästa låtar finner ni här: Bästa låtarna som kom 2015
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jämfört med förra året - gladare vår, ledsnare höst. 
Vad önskar du att du gjort mer?
Lyssnat till mig själv och mina egna behov, vågat mer! 
Vad önskar du att du gjort mindre?
Tänkt så jäklans mycket på allt och inget.
Blev du kär i år?
Nej, nej, nej. Men lite förälskad på avstånd kanske...
Favoritprogram på TV?
Parks & Recreation, New Girl, Bron, Girls, Orange is the New Black mfl.
Bästa boken du läste i år?
"Det handlar om dig" av Sandra Beijer och "Vi har redan sagt hej då" av Daniel Åberg
Största musikaliska upptäckten?
Adna och Tussilago.
Något du önskade dig och fick?
Åka till New York, Berlin och Köpenhamn igen. Zottie - jäklar vilka resor vi gjorde! 
Något du önskade dig och inte fick?
Pappa tillbaka såklart och att det inte blev "Mitt år" som jag hoppats på.
Vad gjorde du på din födelsedag 2015?
Blev lugnt firande detta år. Gick till KÄK och åt burgare och drack bubbel med Zottie och Ida. Till helgen drog vi ihop ett gäng och gick till Marie Laveau och dansade. Satsar på stor fest 2016 istället!
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ja det gör det väl alltid... I år många saker...
Vad fick dig att må bra?
Min familj, mina vänner, mina resor, fantastiska konserter och all musik jag lyssnat på (78 000 minuter påstår Spotify att jag lyssnat, men jag vet med säkerhet att det är bra mycket mer än så!).
Vem saknade du?
Pappa och mamma för att hon fortfarande bor så långt bort.
De bästa nya människorna du träffade?
Träffade ju egentligen Zottie för första gången i augusti 2012 när hon började på mitt jobb, men i år har vi börjat umgås varje dag och varje natt (nästan) så hon kammar hem den här kategorin med bravur. 

Mest stolt över?
Att jag börjat ta itu med mitt liv på riktigt.
Högsta önskan just nu?
Att 2016 blir ett glatt, lyckligt och lugnt år med många spännande möten, resor och konserter som får det att bubbla i bröstkorgen. Självklart önskar jag mest av allt att alla mina nära och kära får må bra. Ja, exakt så som jag önskade att 2015 skulle bli med andra ord! Nu kör vi igen! 
Slutord!
Eftersom Mitt år (2015) återigen mest inneburit att jag fokuserat på andra och dessutom mått dåligt över gamla saker som smugit sig upp till ytan så har jag beslutat mig för att 2016 ska bli Återuppbyggnadens år! Nu ska jag bli den jag en gång var och bättre därtill!
 

2 comments: